GLÄDJEFABRIKENS MORMOR

Glädjefabrikens historia börjar 2011 då min mormor nämnde att hon hade en dröm om att någon gång få vara jultomte för cancersjuka barn. Jag tänkte att var det något hon skulle få bocka av på sin ”bucketlist” så var det den drömmen.

Det året bodde jag i Stockholm och hade fullt upp med mitt dåvarande jobb. Min plan var att åka hem till Umeå ett par dagar över julen, så ett tomteprojekt passade inte riktigt in i schemat. Dessutom hade varken jag eller mormor de ekonomiska förutsättningarna för att köpa in en massa extra julklappar. Jag kunde hitta många anledningar till att ta detta vid ett mer passande tillfälle. Men jag hittade en anledning för som övervägde alla inte:n. Vem kunde veta hur livet såg ut nästa år?

December 2011 var en enda stor tomteverkstad hemma, mormor stickade dockor och jag gick runt på affärer och tiggde spons. Vi lyckades få ihop 100 julklappar till både cancersjuka barn och vuxna. 

På väg hem i bilen blev mormors dröm min. Jag var hög av glädje och drömde om att bli jultomte på heltid. Idag är Glädjefabriken mer än en tomteverkstad. Det är ett företag med en vision att leverera glädje till allafriska som sjuka året runt

 DSC_1600

FRÅN VÄNSTER: Medhjälparen Kjell-Ove, Sandra och mormor Sigrid. Det är jag i mitten som driver företaget idag.